Köp vegetarisk mat på nätet

Mat är en naturlig del av alla människors liv. I västvärlden har det kommit att bli mer än bara föda, det har även blivit en symbol för vår identitet. Vad du äter säger något om dig, vare sig du vill det eller inte. Äter du vegetariskt, älskar kött eller är du kanske vegan? Eftersom vi människor tillbringar många av våra sociala stunder kring ett dukat bord är våra matvanor något som delas tillsammans med andra. Idag går det trender om att äta särskild mat, till exempel har glutenfri kost och låglaktos varit trendigt både i Norden och i USA. Frågan är vad nästa mattrend blir?

Förr i tiden, under Sveriges fattiga år, var mat mer av en nödvändighet och inte ett sätt att uttrycka sig på. Även om Sverige inte var en aktiv del av andra världskriget fick även vi ransoneringar och utbredd fattigdom eftersom de europeiska gränserna var stängda för såväl människor som föda. Vi är nog många som har sett det uppskattade TV-programmet ””Historieätarna”” där Lotta Lundgren och Erik Haag äter sig igenom den svenska historien. Där berättar de bland annat om hur fattiga familjer fick dryga ut tunna soppor med att koka sina skärp och det gräs de kunde hitta på marken.

Mat för en bättre värld

Vad du lägger på din tallrik påverkar hela världen. Människan idag äter mer kött än vad industrin klarar av, vilket har gjort att köttföretagen tar fram kött på ett inhumant sätt. Om du vill göra en insats för miljön är det en god idé att bli vegetarian, eller ännu hellre vegan. Vi människor kan tillsammans minska koldioxidutsläppen med hälften om vi börjar äta mer växtbaserad föda och utesluter animaliska produkter som kött, ägg och mejerivaror. Bara att äta en hamburgare förbrukar lika mycket vatten som om man skulle duscha oavbrutet två månader i streck. Ät mer vegetarisk mat om du vill vara med och minska människans kemiska fotavtryck på miljön.

Butiker online

 Det finns många alternativ för dig som vill köpa vegansk mat online – ett alternativ är Goodstore.

Enligt Goodstore har man landets bästa veganska sortiment. På Goodstore har du 50 olika sorters tofu, 30-talet vegokorvar, närmare 70 alternativ till ost och ungefär 30 veganska yoghurts att välja mellan.

Goodstore har dessutom stort sortiment av

 • ekologisk hud- och hårvård
 • ekologisk barnmat och blöjor
 • glutenfritt
 • godis
 • nöt- och proteinbars
 • proteinpulver
 • städ- och tvättartiklar
 • vegansk choklad
 • veganska kosttillskott

Butiker i Stockholm

Goodstore har två butiker i Stockholm – Goodstore Hornstull på Hornsgatan 176 och Goodstore SOFO på Skånegatan 92.

Öppettider

 • mån-fre 10-19
 • lör 11-18
 • sön 12-17

Goodstore Webshop

Det går också att handla i Goodstore webshop. Det är ett komplement till deras fysiska butiker. Du hittar bara ett urval av sortimentet online.

Goodstore har inte möjlighet att transportera frys- och kylvaror, därför är dessa exkluderade från utbudet online.

I Goodstore webshop kan du betala med kort. Minimigränsen är 300 kronor.

Fraktavgiften är 59 kronor.

Goodstore utbud

På Goodstore kan du bland annat köpa vegokorv, vegopålägg, diverse säsongsvaror, picnic salchicha, picnic choriza, salamigo och mumbo jumbo.

Exempel på säsongsvara är julskinka. Mumbo jumbo är veganskt alternativ till falukorv.

Mat är en viktig fråga för alla